وقایع سیل استان بر روی پایگاه اطلاعاتی بانک سیل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ثبت می گردد. بدون تردید برنامه ریزی و مدیریت جامع حوزه های آبخیز مستلزم در دست بودن آمار و اطلاعات دقیق از پارامترهای دخیل است. در این میان با توجه به رگباری بودن بارش ها و سیلخیز بودن استان این امر در هرمزگان از ضرورت بالایی برخوردار می باشد. به نحوی که همه ساله مناطق مختلف استان در اغلب بارندگی ها با مشکلات و خسارات متعدد ناشی از سیل مواجه هستند که خسارات جانی و مالی فراوانی را به مردم استان وارد می نماید.
برنامه آبخیزداری بر پیشگیری و مهار سیل از طریق مدیریت حوزه های آبخیز و کنترل رواناب ها از سرمنشا شکل گیری سیلاب در بالادست معطوف است. برای اولویت بندی مناطق پر خطر سیل و برنامه ریزی درست در جهت پیشگیری از سیل نیازمند اطلاعات دقیق از مناطق مختلف استان هستیم که در این راستا کلیه وقایع و رخدادهای سیل و خسارات وارده ناشی از آن در سطح استان بصورت مستمر در قالب کاربرگ های مخصوص شامل موقعیت رخداد سیل، حوزه آبخیز اصلی و فرعی، محدوده تحت تاثیر سیلاب، میزان بارندگی، خسارات جانی و مالی و ... توسط معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بانک سیل ثبت می گردد.
شایان ذکر است تاکنون تعداد 152 رخداد سیل از استان هرمزگان در قالب کاربرگ های اطلاعات بانک سیل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به ثبت رسیده است که بیشترین رخدادهای سیل مربوط به شهرستان های بندرعباس و میناب می باشد.