وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

آمار بارندگی ایستگاه های سینوپتیک استان در بارش آبان 1394

پایان وقت امروز با خروج توده باران زا از استان، پرونده این نوبت بارندگی که از روز هفدهم آبان شروع شده بود امروز بسته شد. هرمزگان از این مرحله بارش های خوبی دشت کرد. به نحوی که پس از مدت ها انتظار برخی از مناطق بارش بیش از 100 میلی متر دریافت کردند. آمار ثبت شده بارندگی در ایستگاه های سینوپتیک استان به ترتیب زیر بر اساس میلی متر است ;

میناب  169                      

رودان 141                       

حاجی آباد  115                      

بستک  87                        

بندرعباس 51                        

گاوبندی  48                        

بندرلنگه  30                         

جاسک  22                          

کیش  20       

لاوان  19

بشاگرد  15

قشم  13

سیری11

ابوموسی 7

سیل و طوفان در هرمزگان 15 قربانی گرفت

در پی بارندگیهای قابل ملاحظه چند روز اخیر طی روزهای هفدهم تا بیست ویکم آبان ماه 1394 و وقوع سیل در مناطق مختلف هرمزگان با ثبت بارش های چشمگیر و بعضا بیش از 100 میلی متر در مناطقی از استان متاسفانه 8 نفر جان باختند.

قربانیان سیل اخیر 6 نفردر شهرستان رودان گرفتار سیلاب شدند. در بین جان باختگان خانم باردار و نوجوان 11 ساله نیز بودند و یک نفر هم در شهرستان میناب و یک کودک در بخش رویدر شهرستان بندرخمیر در اثر سیلاب فوت شد و جسد یک نفر هم در ساحل بندرعباس از دریا گرفته شد.

لازم بذکر است که با اضافه شدن تلفات انسانی ناشی از طوفان توام با بارندگی و واژگونی قایق در خلیج فارس جمع کل آمار خسارات جانی سیل و طوفان اخیر 15 نفر شد که آگاهی بخشی، رعایت اصول ایمنی در مواجهه با سیل و مخاطرات طبیعی و پیشگیری از آن مستلزم توجه بیشتر است.

اولین بارش پاییزی امسال در سراسر هرمزگان

بر اساس پیش بینی های انجام گرفته با ورود همزمان توده هوای سودانی و مدیترانه و ایجاد شرایط ناپایدار جوی غرب، شرق و جزایرهرمزگان زیر باران رفت تاکنون رودان 70 میلیمتر، دشتی گاوبندی 47 میلیمتر و گزیر بندرلنگه 21 میلیمتر بارش دریافت کرده اند. این مرحله از بارندگی مطابق پیش بینی ها تا آخر هفته ادامه داشته و اغلب نقاط استان را در بر می گیرد. تاکنون بسیاری از سازه های آبخیزداری در سطح استان آبگیری شدند و برخی از این سازه ها پس از 17 سال سرریز شدند. خوشحالی مردم در پی این بارندگی پس از یک دوره طولانی خشکسالی کم سابقه بوده است. آب بندهای سنتی دشت گزیر جهت تغذیه آبخوان دشت از طریق چاه های نزو که نوعی دانش بومی آبخیزداری به شمار میرود آعاز شده است. امید میرود تا پایان هفته بخش زیادی از سازه های آبخیزداری در اقصی نقاط استان آبگیری شوند.

ال نینو و نوید بارش های مناسب در سال آبی جاری

تداوم پریود خشکسالی طولانی مدت اخیر در استان، عدم دریافت سهم بارندگی نرمال و بحران آب در این خطه خشک و کم باران کشور صدمات زیادی را به بخش های مختلف تولیدی، عرصه های طبیعی و زیست بوم ها وارد نموده است. 

هرمزگان طی 17 سال گذشته بطور متوسط سالانه 46- % کاهش بارندگی داشته و در سال گذشته با دریافت کمترین میزان بارش در مقایسه با سایر استان های کشور آخر و در رتبه 33 ام از نظر بارندگی قرار گرفت و بعبارت دیگر خشک ترین استان کشور بود.

حال با شروع سال آبی جدید از مهرماه جاری و پیش بینی خاتمه پدیده لانینو و حاکم شدن پدیده جوی ال نینو نوید بارش های بیش از حد نرمال در استان می رود. هر چند در میزان قطعیت اینگونه پیش بینی ها اختلافاتی در بین کارشناسان وجود دارد اما وقوع بارش های اخیر در کشور این امیدواری را تقویت کرده است. 

کرشناسان در سال آبی جاری افزایش 20 - 30 درصد بیش از بارندگی نرمال  را پیش بینی کرده اند. انتظار میرود مردم هرمزگان پس از سالها خشکسالی امسال را سالی پرباران داشته باشند.