پس از وقوع سیل در اسفندماه سال گذشته و فروردین ماه سال جاری در بندرعباس و وارد شدن خسارات به شهر و شهروندان و کشته شدن چند نفر در سیل های مذکور، مدیران استان توجه بیشتری به مقوله سیل نشان دادند. در این راستا شهرداری بندرعباس اقدام به برگزاری همایشی تحت عنوان سیلاب و راهکارهای پیشگیری از آن در تالار فردوسی شهرداری بندرعباس در تاریخ 30/7/1393 نمود.
این رویداد فرصت مناسبی جهت تعامل و هماهنگی دستگاهها و ارگانهای دخیل در امر سیل شهری تلقی می شود. مدیریت سیلاب شهری موضوعی چند وجهی است و صرفاٌ به جمع آوری و هدایت سیلاب در درون شهر خلاصه نمی شود. سیلاب شهری از دو منشاء برون شهری و درون شهری نشاءت می گیرد. بخش عمده ای از سیل و رسوب ورودی به محیط شهر از حوزه آبخیز بالادست مشرف به شهر به دورن شهر وارد می شود و پیشگیری از سیل در این حوزه به مراتب تاثیرگذاری ببشتری بر مدیریت سیلاب و کاهش خسارات دارد.
آبخیزداری در حوزه آبخیز بالادست شهر در راستای کاهش سیل و رسوب ورودی به شهر و مالاٌ کاهش مشکلات و خسارات سیلاب در محیط شهری و ایجاد ظرفیت احیای حوزه آبخیز پیرامون شهر، نقش موثری در مدیریت سیلاب شهری ایفا می نماید. اجرای طرحهای آبخیزداری در حوزه بالادست شهر در کنار اقدامات درون شهری نظیر اصلاح شبکه زهکشی شهر و کاهش سطوح عایق شهری، ایمن سازی شهر را در مواجهه با مخاطرات سیل تامین خواهد کرد.
در این راستا هماهنگی و همکاری دستگاههای ذیربط من جمله شهرداری و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و انجام اقدامات هماهنگ و همسو توسط معاونت عمرانی شهرداری و معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. مبادله تفاهم نامه در خصوص مطالعه و اجرای طرح آبخیزداری در سطح حوزه آبخیز شهر بندرعباس و برنامه ریزی و اقدام هماهنگ از سوی ارگانهای دخیل در موضوع سیلاب پیشنهاد می گردد.
مسیر عبوری خور گورسوزان از درون بافت شهر بندرعباس
ورودی مسیر آبراه اصلی خور گورسوزان از حوزه آبخیز بالادست تا دوراهی ایسینی (محله شهناز)
توسعه شهر بندرعباس بر روی اراضی شیبدار و سیل خیز حوزه آبخیز بالادست
نمایی از آبراهه ها و مسیل های تخلیه سیلاب به شهر از حوزه بالادست
نمایی از حوزه آبخیز خور نخل ناخدا
گسترش شهر بر روی اراضی سیلگیر حوزه نایبند (فاز 2 شهرک طلائیه)
مسیل ورودی سیلاب به شهر (ارتفاع داغاب بیانگر حجم زیاد سیلاب ورودی از بالادست است)
حجم سیلاب ورودی به شهر و عدم توانایی سیستم زهکشی شهر در دفع سیلاب
شهر بندرعباس - سیل اسفندماه 1392
چ
آبخیزداری ؛ پیشگیری و مهار سیل در حوزه آبخیز بالادست و کاهش حجم سیل و رسوب پایین دست