هرمزگان چله تابستان امسال را در حالی پشت سر گذاشت که با تداوم خشکسالی طولانی مدت حاکم در سال جاری کمترین میزان بارندگی را در سطح کشور دریافت کرد. تحت این شرایط، کم آبی و بی آبی به شدت بخش های مختلف را در استان با چالش مواجه کرده است. یکی از این بخش ها که کمتر مورد توجه قرار گرفته است حیات وحش استان است. وقایع مشاهده شده در چند ماه اخیر حکایت از وضع دردناک این زبان بسته ها دارد تا جائیکه قلب مردم مهربان هرمزگان را به شدت جریحه دار نموده است. هر از چند گاهی خبر از تلفات این منابع ارزشمند به گوش می رسد. یکبار آهو از فرط تشنگی بصورت دسته جمعی خود را به آب انبار شرب مردم می اندازند و غرق می شوند. بار دیگر جمعیتی بچه تیهو در کنار چشمه خشک شده بی رمق در حال جان دادن توسط رهگذری با کنار زدن خاک مرطوب مظهر چشمه و رساندن چندباره جوجه های نیمه جان به آب، آنها را از مرگ قطعی نجات می دهد. دیدن این وضعیت برای مردم در غرب استان غیرقابل تحمل می گردد و در جای جای منطقه دست به اقدامات زیبا، انسانی و خداپسندانه می زنند. در منطقه بستک گروه های حامی طبیعت برکه ها را لایروبی میکنند با ابداع، ظروف آب از لاستیک خوردو ساخته و در مناطق حیات وحش قرار می دهند.
اما خیرین نیک اندیش این بار فراتر از خواهش ها و نیازهای انسانی برای این مخلوقات مظلوم خدا در این شرایط سخت آستین بالا زده و کاری اساسی و درازمدت انجام دادند. در روستای کوه بدو از توابع بندرلنگه با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اقدام به ساخت سازه سد آبخیزداری با هدف تامین آب شرب حیات وحش کردند که سالانه ظرفیت مهار 850 هزارمترمکعب آب دارد. این کار قشنگ و ارزشمند برای اولین بار توسط خیرین در کشور انجام می گیرد و از این بابت باید به مردم هرمزگان و نیکوکاران این دیار تبریک و احسنت گفت. یقیناٌ پاداش دنیوی و اخروی آنان نزد خالق آن مخلوقات زبان بسته محفوظ خواهد بود.
بر اساس ارزشیابی صورت گرفته از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، آبخیزداری هرمزگان حائز رتبه برتر در سطح کشور شناخته شد.این موضوع طی ابلاغیه معاون محترم وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام و بر اساس شاخص های ارزیابی صورت گرفته هرمزگان در بین استانهای کشور موفق به کسب این جایگاه گردید.
کمیت و کیفیت اجرای طرحها و پروژه های آبخیزداری، عملکرد فیزیکی و ریالی مطلوب و بهنگام، جلب مشارکت مردم بالاخص خیرین در اجرای طرحها و پروژه ها، انجام طرحهای مطالعاتی جدید و متنوع و ارتقای منابع اعتبارات استان مطابق نظریه کارشناسان محترم ارزیاب از جمله شاخص های موفقیت آبخیزداری استان بوده است.
با عنایت به اهمیت فعالیت آبخیزداری در اقلیم خشک هرمزگان و پیشینه آن که به شکل دانش بومی ارزشمند در جای جای این استان متبلور است، کسب جایگاه نخست کشوری بواسطه مشارکت واقعی مردم و مساعی پرسنل سختکوش مجموعه آبخیزداری برازنده این آب و خاک و مردمان نجیب و مشارکت جوی هرمزگان است.