وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

تحلیل بارندگی سالانه بندرعباس

تحلیل بارندگی سالانه بندرعباس

 

ابوالقاسم حسین پور ۱   

 نواب کوهپایه ۲       

 

۱) کارشناس ارشد آبخیزداری و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان

 ۲)کارشناس ارشد اقلیم شناسی و مسئول اداره ارزیابی آبخیزداری  

 

چکیده 

 

در این تحقیق آماربارش ایستگاه سینوپتیک بندرعباس از سا ل میلادی 1957 تا 2012 به مدت 56 سال مورد بررسی قرار گرفته است.  با توجه به بررسی صورت گرفته  میانگین بارش 56 ساله بندرعباس برابر 172.4 میلی متر و میانگین حداقل بارش سالانه براساس صدک 10% برابر 22.4 و همچنین میانگین حداکثری بارش سالانه براساس صدک 90% برابر 434.96 میلی متراست . برازش یک خط به داده ها (رگرسیون خطی) نشان داد که بارش بندرعباس دارای روند پایداری بوده است وهمچنین نتایج تحلیل واریانس، تفاوت معنی داری درمیزان بارش حداقلی در سه فاز اول، سوم وفاز پنجم مشاهده نگردید که نشان می دهد که تغییر اقلیمی در بارش  بندرعباس صورت نگرفته است. نوسان دوره های ترسالی و خشکسالی هر 11و یا 13 سال رخ میدهد. با توجه به تناوب و دوام خشکسالی نشان میدهد که خشکسالی ضعیف تا متوسط که دارای بیش ترین فراوانی وتناوب هستند، به طور میانگین دارای طول عمر برابر  3.5 سال بوده است که نشان می دهد بندرعباس با خشک سالی هیدرولوژیکی  مواجه بوده است (بطور مشخص بیلان منفی آبخوان های زیرزمینی با کاهش سطح ایستابی و افت کمی و کیفی منابع آب بیانگر این امر است) و همچنین وجود فراوانی نسبتا خوب درسال های ترسالی شدید احتمال بروز خطرات مالی و جانی ناشی از سیل را افزایش داده است.  

دانلود فایل 

چهارمین بارش زمستانه در هرمزگان

چهارمین مرحله از بارش های زمستانی در سال جاری از شب گذشته در هرمزگان آغاز شده و همچنان ادارمه دارد. بارندگی ملایم و تا این لحظه ( ساعت 20 : 8 ) جاری شدن سیلاب و آبگیری سازه های آبخیزداری گزارش نشده است.

سومین بارش زمستانی نویدبخش رفع خشکسالی در هرمزگان

با شروع سومین بارش زمستانه از دیروز در استان هرمزگان و تداوم آن طی امروز امیدواری به پایان یافتن دوره خشکسالی اخیر حاکم بر استان و شروع سالی با بارش نرمال و ترسالی قوت گرفته است. میزان بارش های انجام شده در برخی مناطق نسبتاٌ مناسب می باشد. شدت بارش ها کم و در خیلی از مناطق سیلاب جاری نشده است. بارش ها از شب گذشته در بندرعباس آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

آبخیزداری و توسعه ظرفیت های گردشگری در هرمزگان

اجرای فعالیت های آبخیزداری موجب توسعه ظرفیت های گردشگری در مناطق مختلف استان هرمزگان گردیده است. هرمزگان از مناطق خشک کشور به شمار می رود. در اینگونه مناطق، خشکی محیط و کم آبی از محدودیت هایی است که موارد مختلف من جمله گردشگری طبیعت را متاثر و محدود نموده است. اکنون با گذشت بیش از دو دهه فعالیت چشمگیر آبخیزداری در هرمزگان و اجرای افزون بر 6000 سازه آبخیزداری و همچنین بالغ بر 000/100 هکتار فعالیت بیولوژیک و بیومکانیک آبخیزداری، در جای جای این استان، تفرجگاه های طبیعی در سایت های طرحهای آبخیزداری شکل گرفته است که مورد استفاده مردم قرار می گیرد.     

 در بسیاری از مناطق استان هیچگونه تفرجگاهی وجود ندارد و مردم این مناطق تنها از سایت طرحهای آبخیزداری بدین منظور استفاده می نمایند. جا دارد سرمایه گذاران حوزه گردشگری با بررسی ظرفیت های آبخیزداری، توسعه اکوتوریسم را در مناطق مختلف استان مورد توجه قرار دهند.