سومین بارش زمستانه هرمزگان طی هفته پایانی بهمن ماه 1395 بخش های وسیعی از استان در غرب، مرکز و شمال را سیراب کرد. مقادیر قابل ملاحظه بارندگی، تداوم شش روزه بارش در اغلب مناطق فوق الذکر، آبگیری 2200 سازه آبخیزداری با حجم 70 میلیون مترمکعب، ذخیره آب در سدهای مخزنی استان، لبریز شدن آب انبارها و برکه های استان، آبگیری بندها، تیربندها و آب بندهای سنتی و بومی هرمزگان و در یک کلام رفع تشنگی زمین خشک این خطه جنوبی کشور همه و بیشتر از اینها از مزایای بارندگی اخیر بود. بارندگی که به نوعی یادآور بارش استثنایی سال 1371 در 24 سال قبل را تداعی کرد. بستک با 232، حاجی آباد با 202، گاوبندی (پارسیان) 180 و ایستگاه آبخیزداری حوزه آبخیز معرف و و زوجی دهگین رودان با 161 میلی متر بارندگی به ترتیب رکورددار بارش این مرحله بودند.
برخی از مناطق استان از جمله شهرستان بستک در این بارندگی بیش از سهم بارش یک سال خود را دریافت کردند. شدت بارش در بسیاری از مناطق سیل در پی داشت که علاوه بر خسارات مالی و تخریب منازل روستایی و راههای ارتباطی منجر به جان باختن دو نفر از هم وطنان در منطقه فرامرزان بستک و تنگ دالان بندرخمیر گردید. هیات دولت از اختصاص 20 میلیارد تومان به 4 استان هرمزگان، فارس، بوشهر و کرمان هر استان 5 میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل خبر داد.
در این میان باز هم سازه های آبخیزداری اعم از سدها و بندهای خاکی و سنگی ملاتی، تورکینست، پخش سیلاب و غیره با آبگیری های چشمگیر موجب خوشحالی مردم شدند. برخی از سازه ها نظیر پروژه آبخیزداری حوزه گیشان شرقی بندرعباس، بند کنترل گالی حوزه رستمی بندرلنگه با سرمایه گذاری 100% خیرین و پروژه آبخیزداری کنارزرد بستک اجرا شده در سال جاری برای نخستین بار آبگیری و سرریز شدند.
ارتفاعات کوه خورچاه جناح - شهرستان بستک
مصوب 24/12/1394 مجلس شورای اسلامی
بند "ب" ماده 7 - در مواردی که تامین کسری آب صرفاٌ با عملیات آبخیزداری ممکن باشد با تامین اعتبار مورد نیاز و با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی طرحهای ذی ربط را اجرا نماید. وزارت جهادکشاورزی مکلف است همکاری لازم را به عمل آورد.
غرش آسمان در نخستین ساعات بامداد مقارن با ساعت 3 نیمه شب بندرعباسی ها را از خواب بیدار کرد. رعد و برق و رگبار باران امید پایان انتظار بارندگی برای مردم هرمزگان بود. سال 95 سال کم بارشی برای استان هرمزگان بود مختصر بارش پاییزی نتوانست عطش تشنگی زمین در این خطه خشک کشور را مرتفع نماید. سد میناب از آب خالی شد و تداوم خشکسالی بخش های مختلف را تا این مقطع از سال متاثر ساخته است. آب انبارها کم آب و امید زارعین دیم کار از برداشت محصول زراعت سیلابی در بندها و تیربندها کمرنگ شده بود. با این اوضاع و احوال وقوع این بارندگی در ابتدای ماه بهمن علاوه بر کاهش تنش آبی و بحران آب، حداقل نویدی برای بهاری سبز در نوروز 1396 خواهد بود.
بر اساس آمار بارندگی ثبت شده تا ساعت 30 : 9 امروز بندرعباس، جاسک و رودان به ترتیب با 18، 17 و 13 میلی متر بیشترین میزان بارش زمستانه اخیر را دشت کردند. تمرکز بارش در مرکز و شرق استان بوده و مناطق غربی و شمالی استان بارش بسیار اندکی دریافت کرده اند. آسمان استان همچنان ابری است و تداوم بارندگی تا روز دوشنبه آینده پیش بینی شده است.
در این نوبت بارندگی 17 سازه آبخیزداری در استان آبگیری شد. حجم آب مهار شده در پشت سازه های آبخیزداری مذکور 2400000 مترمکعب برآورد شده است. بیشترین میزان آبگیری طرح های آبخیزداری در شهرستان جاسک و بخش رودخانه شهرستان رودان اتفاق افتاده است.
آبگیری سازه آبخیزداری حوزه جوهلدرک شهرستان جاسک