وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

وبلاگ باران - آبخیزداری و آبخوانداری ایران

ارئه مطالب و مقالات در خصوص آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت حوزه های آبخیز کشور

آغاز بارش های تابستانه سال 1395 در هرمزگان

بارش های تابستانه با سهم مناسبی از نزولات جوی همه ساله مناطقی از هرمزگان را در ارتفاعات شمالی استان بهره مند می کند. امسال در تابستان 1395 پس از گذراندن فصل بهار کم بارش در سطح استان هرمزگان، در واپسین روزهای تیرماه گرم امسال شاهد رخداد بارندگی بودیم. هر چند این بارش ها به لحاظ نوع رژیم آن بصورت پراکنده انجام گرفت، اما در این شرایط بحران آب و خشکی طبیعت بسیار موثر و حیات بخش ارزیابی می گردد.
با شروع بارندگی تابستانه از تاریخ 26 تیرماه تاکنون چندین نوبت بارش در مناطقی از شهرستان های بشاگرد، بستک، حاجی آباد، بندرعباس و بندرخمیر با مقادیر بارش در حدود 27 میلی متر و کمتر شاهد بودیم که عمدتاٌ در ساعات پایانی روز در بعدازظهرها اتفاق افتاد. در این میان 19 سازه آبخیزداری بیش از سه میلیون مترمکعب از سیلابهای ناشی از بارش های تابستانه در مناطق فوق الذکر را مهار کردند. از جمله سازه آبخیزداری حوزه دهنو دهستان  از توابع شهرستان حاجی آباد که با خودیاری 100% فرد خیر محلی با پیشرفت فیزیکی 85% در دست اجراست نیز آبگیری شد.
شایان ذکر است مهار بارش های مذکور علاوه بر تغذیه آبخوان چاه ها، چشمه ها و قنوات در حوزه های آبخیز مناطق یاد شده در جهت پایداری منابع آب و افزایش توان محیطی در مواجهه با خشکسالی، نقش بسزایی نیز در آبدار نمودن برکه ها(آب انبارها) در پهنه غربی استان و کمک به رفع بحران آب در مناطق کم آب غرب استان در این فصل گرم و خشک سال ایفا نموده است.  
بارش های تابستانه اغلب تحت تاثیر پدیده مونسون و همچنین با منشاء محلی رخ می دهد که بر اساس اظهار خبرگان جوامع محلی هرمزگان در گذشته و در سالهای پر باران  در 40 روز از 60 روز پایانی فصل تابستان، استان هرمزگان در مناطق فوق الذکر شاهد اینگونه بارش ها بوده است که بواسطه نحوه استمرار و زمان وقوع آن به "باران های چهل پسینی" معروف بوده است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد