بیستم اسفندماه 1393 مقارن با سالگرد سیل 23 اسفند سال 1392 شهر بندرعباس باز هم سیل زده شد و زندگی مردم مختل گردید به نحوی که بعد از گذشت بیش از 24 ساعت همچنان آب شهر قطع و مردم با مشکل مواجه اند. فرودگاه بندرعباس بعلت غرقاب شدن باندهای پرواز بسته و 22 پرواز لغو شد. مدارس در تمامی مقاطع تعطیل گردید. حجم وسیع سیلاب بخشهای زیادی از مرکز استان را در برگرفته بود. محلات بهشت بندر، نخل ناخدا، نایبند، فلکه رادار، شهرک جمال آباد و بسیاری دیگر از مناطق شهر دچار آبگرفتگی شد. متاسفانه سه نفر در این سیل جان خود را از دست دادند. جسد یک نفر پس از فروکش شدن سیلاب از خور نخل ناخدا در کوی سهند خارج گردید و دو بچه نیز پس لز بلرندگی در آب جمع شده در گودال ساختمانی در کوی پشت پلیس راه قدیم جان باختند. تاسیسات تصفیه خانه آب بندرعباس مورد هجوم سیلاب واقع و از مدار خارج شد. مجموعا بر اساس گزارش اعلام شده ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای شهر بندرعباس وارد گردید.
حجم رسوب وارده به سطح خیابان ها و معابر شهر در این سیل بسیار زیاد بود به نحوی که ماشین آلات سنگین متعددی ساعتها مشغول جمع آوری رسوبات و گل و لای انباشته شده در خیابان ها بودند.
میزان بارندگی 110.۳ میلی متر ثبت شده است. در این سیل از بین پنج حوزه آبخیز مشرف به شهر بندرعباس حوزه های نخل ناخدا و نایبند با شدت سیل بالاتر شهر را با مشکلات بیشتری مواجه کردند.
هر چند سامانه تخلیه سیلاب شهر بندرعباس دارای اشکالات و نواقص است اما حجم زیاد سیل و رسوب وارده به محیط شهر از حوزه آبخیز بالادست خارج از ظرفیت سامانه هدایت سیلاب شهر بوده و بر این اساس کارشناسان اجرای طرحهای آبخیزداری در سطح حوزه بالادست را در کنار رفع گلوگاه های معابر سیل در سطح شهر بعنوان راهکار پیشگیری از خسارت سیل در شهر بندرعباس می دانند.
امید اینکه موضوع مهم مدیریت سیلاب شهری با هماهنگی ارگانهای دخیل هر چه زودتر اجرایی شود تا هر ساله شاهد جان باختن چند انسان بیگناه، وارد شدن خسارات هنگفت به تاسیسات شهری، بهم ریختن شهر و مختل شدن زندگی مردم نباشیم.
تصاویر تکان دهنده و ترسیم وضعیت قشنگی از چگونگی باران و سیل ارائه کردید. ممنونم اگر ممکن هست بفرمایید شدت بارش به چه نحو بوده است؟
جزئیات مربوطه پس از استخراج و ارائه آمار ایستگاه سینوپتیک بندرعباس قابل تحلیل و اظهارنظر قطعی خواهد بود. معذالک حسب مشاهده وضعیت رخداد، بارندگی در بندرعباس از حدود ساعت 5/3 شب آغاز و اوج شدت آن بین ساعت 5 تا 6 رخ داده است. به نحوی که از میزان 110 میلیمتر ثبت شده رقمی در حدود 70-80 میلیمتر آن ظرف مدت حدود 2 ساعت رخ داده که این میزان شدت بالایی است.
وقتی کارها درست انجام نمگیره همین وضعیت میشه و گرنه چرا آبگرفتگی در کنار دریا و بلوار ساحلی اتفاق بیفته؟